26.000 gezichten - 15 jaar later

15 jaar na een succesvolle afsluiting van het project 26.000 gezichten, waarin met 99 films het generaal pardon voor een groep uitgeprocedeerden werd afgedwongen, zijn Interakt Productions en Joost Bosland weer de samenwerking aangegaan om een vervolg te maken op deze serie.

Samen met de omroep BNNVARA, die destijds deze 99 films heeft uitgezonden, zijn er vier tv-films gerealiseerd. De filmmakers van toen gaan terug naar de kinderen die zij destijds portretteerden. Het resultaat zijn vier prachtige portretten van vier jongvolwassenen.
Hoe kijken ze terug op hun periode in het AZC, op de onzekerheid en stress van de dreigende uitzetting? Welke impact heeft dit gehad op hun leven? En wat is er met ze gebeurd sinds 26.000 Gezichten en het generaal pardon.
Dit en meer is te zien in de afleveringen die op 28, 29, 30 december en 1 januari, om 22:00 uur op NPO 2 uitgezonden zullen worden.

Naast de tv-films zijn er ook vijf web-films gemaakt, opgenomen in een studio, in de gestileerde omgeving van ‘hun Asielcentrum.’ De web-films zijn samen met de tv- afleveringen op de nieuwe website van 26.000 gezichten te zien. www.26000gezichten.com

Op zaterdag 19 december aanstaande wordt de nieuwe website gelanceerd !