‘In het licht van de argwaan’ Een documentaire over de kunstenaar Luc Tuymans

De nieuwe documentaire 'In het licht van de argwaan' over Luc Tuymans is 24 februari, 22:55, te zien bij AVROTROS Close-up. In deze 51 minuten durende documentaire wordt Tuymans gevolgd bij het inrichten van zijn expositie in Ventië en in zijn studio in Antwerpen.

De Vlaamse kunstenaar Luc Tuymans is een van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars. Zijn werk hangt in alle belangrijke musea over heel de wereld. Tuymans wordt gevierd als de man die de schilderkunst weer op de agenda heeft gezet. Tuymans neemt geen blad voor de mond, heeft een zeer uitgesproken mening en houdt zelf graag alle touwtjes in handen. In deze documentaire laat Tuymans ons toe in zijn gedachtewereld en gaat hij uitgebreid in op zijn werk en de achtergrond daarvan.

De documentaire ‘In het licht van de argwaan’ schept een scherp beeld van de obsessies en fascinaties van Tuymans. Zelden zie je dat een kunstenaar zo diep ingaat op zijn werk. In de documentaire wordt een breed scala aan kunst van Tuymans' hand getoond, zodat de kijker niet alleen Tuymans, maar ook zijn oeuvre leert kennen.